Airbnb

verhuren

Verhuur je huis of een gedeelte daarvan en verdien geld! Dat kan heel simpel, met Airbnb.

Wat is Airbnb?

Airbnb kun je zien als een soort wereldwijde Markplaats voor het verhuren van woningen, caravans of kamers in elke prijsklasse. Airbnb wordt gebruikt door bijvoorbeeld toeristen die op vakantie willen, weg van de plekken waar al massa’s toeristen komen. Maar ook door mensen die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte voor een of enkele maanden.

Op Airbnb kun je je als verhuurder voorstellen en foto’s plaatsen van de te verhuren ruimte. De huurders hebben ook een profiel waarop ze een aantal zaken over zichzelf vertellen.

Vrijheid

Je bent bij Airbnb helemaal vrij om je eigen voorwaarden voor verhuur te bepalen. Je bepaalt zelf je prijs, wanneer de ruimte beschikbaar is en aan welke voorwaarden je gasten moeten voldoen.

Ook kun je meer geld vragen voor je ruimte tijdens populaire periodes, zoals bijvoorbeeld schoolvakanties of feestdagen en op deze manier meer geld verdienen.

Je kunt ook huurders weigeren. Op Airbnb kun je zien hoe huurders beoordeeld zijn door andere verhuurders. Hebben ze de boel netjes en zonder problemen achtergelaten? Op die manier weet je beter wat je kunt verwachten.

Wetgeving

Het is aan te raden om te praten met je huisbaas, VVE en/of buren wanneer je van plan bent om veel te gaan verhuren via Airbnb. In de gemeente Amsterdam gelden speciale regels omtrent het verhuren via Airbnb.

Meer geld verdienen met Airbnb

Je bent natuurlijk niet de enige die zijn of haar ruimte wil verhuren via Airbnb. Met behulp van onderstaande tips zorg je ervoor dat jouw advertentie opvalt tussen de andere advertenties van verhuurders:

Duidelijke advertentie

Plaats een duidelijke advertentie waarin je precies omschrijft wat je gasten kunnen verwachten qua ruimte maar ook qua voorzieningen. Wees volledig, je hebt vaak meer leuke voorzieningen dan je denkt! Denk hierbij niet alleen aan douche/bad met warm water, maar ook aan zaken als een koffiezetapparaat, kinderspeelgoed, waterkoker of zonnig terrasje.

Thema

Een speciale manier om jouw plekje te onderscheiden van dat van anderen is het organiseren van een speciaal thema. Je kunt bijvoorbeeld een kamer inrichten als prinsessenkamer, een speciaal arrangement bieden voor pasgetrouwde stellen, duurzame/biologische/lokale producten serveren als ontbijt, bepaalde huisdieren toestaan, etc.

Snel reageren

Reageer snel op informatie- en reserveringsaanvragen. Hiermee maak je je (potentiële) gasten blij omdat ze sneller hun plannen kunnen maken. Ook komt jouw advertentie hoger in de lijst te staan wanneer jij snel op vragen van mensen reageert.

Leuke reviews

Zorg ervoor dat jouw plek positief beoordeeld wordt door je gasten! Leg bijvoorbeeld informatie neer over leuke plekken in de buurt om te bezoeken.

Geld verdienen met vragenlijsten


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie