Chatten

Online verdienen

Houd je ervan om andere mensen van dienst te kunnen zijn? Heb je een computer met internetverbinding bij de hand, en daarbij ook nog eens wat extra tijd? Dan is werken als chatoperator wellicht een leuke bezigheid voor je!

Dit werk kun je zowel vanuit huis, als bij een bedrijf uitvoeren en levert je een leuk extra zakcentje op. Daarbij krijg je continu te maken met nieuwe klanten, met ieder hun eigen wens of vraag.

Kortom: een afwisselend en uitdagend baantje voor iemand die graag anderen helpt! In dit artikel gaan we kort in op het werk als chatoperator.

Wat doet een chatoperator?

Wat is het precies, een chatoperator? Eigenlijk is het heel simpel, grote bedrijven hebben vertegenwoordigers nodig, die vanuit de klantenservice mensen te hulp schieten, die er niet uitkomen bij een bestelling of een vraag hebben over een product.

Enige kennis van zaken is dus wel vereist, maar dat is makkelijk te leren! Veel van deze bedrijven laten je vanuit huis werken en volgen je gesprekken, om je te coachen en waar nodig beter aan te sturen. Ideaal, als je bijvoorbeeld vrije dagen hebt en juist op die dagen een extra zakcentje wilt verdienen!

Soms kun je ook bij het bedrijf zelf werken, in een bedrijfspand met teamleiders die je direct kunnen coachen.

Chatoperator vacatures

Afhankelijk van wat jijzelf het fijnste vindt kun je gaan solliciteren voor dit werk. Veel bedrijven bieden deze vacatures op hun eigen website aan, maar ook via uitzendbureaus is het mogelijk om aan dit werk te komen.

Technische kennis is nagenoeg onbelangrijk, je dient enkel het proces van bestellen te snappen en moet een klant vanzelfsprekend snel kunnen voorzien van hulp, zonder eerst zelf op zoek te moeten naar informatie. In die zin staat er dus wel enige druk op je, als chatoperator.

Vanuit huis werken

Kortom, kun je wel tegen enige werkdruk en ben je bereid mensen snel en zorgvuldig van een advies te voorzien, dan is dit werk uitermate geschikt voor je! Als chatoperator kun je vanuit huis te werk gaan en verdien je een leuke bonus op je vaste baan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie