Geld verdienen met je eigen website

Online verdienen

Om geld te kunnen verdienen met een eigen website dien je advertenties op je website te plaatsen. Het is bekend dat advertenties die aansluiten bij de inhoud van je website veel meer geld opleveren dan advertenties die niets met het onderwerp van je website te maken hebben. Maar hoe kom je aan adverteerders?

Adverteerders zoeken

Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar bedrijven die producten aanbieden die te maken hebben met het onderwerp van jouw website. Vervolgens kun je hen vragen of zij tegen betaling op jouw website vermeld willen worden. Hier gaat veel tijd in zitten en veel bedrijven willen alleen tegen betaling vermeld worden op websites die al vrij bekend zijn bij het grote publiek en goed bezocht worden.

Mocht je een adverteerder gevonden hebben die op jouw website vermeld wil worden dan rijst de vraag hoe jullie kunnen meten of de advertentie resultaat heeft gehad. Het bedrijf kan natuurlijk in de statistieken wel zien hoeveel bezoekers jij hebt gestuurd, maar niet of deze ook waardevol zijn geweest. Hebben de bezoekers wel een aankoop gedaan via de website, en zo ja, welk bedrag hebben zij besteed? Met andere woorden: was het de moeite waard om op jouw website te adverteren?

Affiliate programma’s

Gelukkig zijn er ook bedrijven op het internet die jou al het werk uit handen nemen. Zij bemiddelen tussen bedrijven die producten te koop aanbieden en eigenaren van websites. Aan de ene kant zoeken zij dus bedrijven die willen adverteren en aan de andere kant zoeken ze website eigenaren die advertenties op hun website willen.

Wanneer je je inschrijft bij een zogenaamd affiliate programma dan krijg je na aanmelding een lijst te zien van de bedrijven die bij hen zijn aangesloten. Uit die lijst kies je een of meer bedrijven die producten aanbieden die passen bij de inhoud van jouw website.

Hoe verdien je geld?

In het advertentiemateriaal dat je op je website plaatst (een tekstlink of een afbeelding) zit een speciale code waarmee precies bijgehouden wordt hoeveel bezoekers jij hebt doorgestuurd naar de adverteerder en of die mensen ook daadwerkelijk een product hebben gekocht. Ook stellen de affiliateprogramma’s statistieken beschikbaar zodat je op elk moment kunt kijken hoe het ermee staat.

Aanmelden

Een betrouwbaar affiliate programma is TradeTracker. Zij hebben een leuk aanbod aan adverteerders en bieden een duidelijke uitleg over de werking van het systeem.

Een andere aanrader is VPScash. Zij bieden voornamelijk advertenties voor 18+ websites. Denk hierbij aan webcam- en datingsites, maar ook aan films en producten waarmee je bezoekers een ander voor de gek kunnen houden (dat ze bijvoorbeeld worden opgebeld door een acteur).

1 Comment

Geef een reactie