Facebook

Online verdienen

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een Facebook account. Maar wat veel mensen niet weten is dat dat je daar ook geld mee kunt verdienen. Geld verdienen met Facebook kan op verschillende manieren, van supersimpel tot heel technisch.

Hieronder vind je uitleg over een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen met Facebook.

Geld verdienen met een Facebook pagina

Start een pagina over een onderwerp wat jij interessant vindt en waar je liefst enkele malen per week iets interessants over te melden hebt. Je pagina kan over van alles en nog wat gaan, maar maak het niet te breed en richt je op een duidelijke groep. Bijvoorbeeld:

  • kattenfilmpjes
  • fans van een bepaalde groep/zanger
  • mensen die van breien houden
  • tuinierders

Wanneer je regelmatig interessante nieuwe dingen plaatst zullen steeds meer mensen op je pagina afkomen. Nodig vooral ook mensen uit om te reageren op de berichten die je plaatst. Hoe meer je je publiek bij je pagina betrekt, hoe vaker ze terug zullen komen.

Geld verdienen

Je kunt geld verdienen aan je pagina door deze op een gegeven moment te verkopen. Hoe drukker je pagina bezocht wordt, hoe meer geld deze waard is. Je pagina kan interessant zijn voor bedrijven die dezelfde doelgroep hebben als jouw pagina.

Je kunt er ook voor kiezen om advertenties te gaan plaatsen op je Facebook pagina. Zorg ervoor dat de advertenties die je plaatst gerelateerd zijn aan het onderwerp van je pagina. Een advertentie voor gitaren zal het op een kattenfilmpjespagina waarschijnlijk niet zo goed doen. En een advertentie voor tuinartikelen zal op een tuinierderspagina juist meer opleveren.

Geld verdienen met Facebook Ads

Ben je al een beetje thuis in het geld verdienen met een eigen website? Je kunt ook adverteren op Facebook met links van affiliate programma’s. Deze manier van geld verdienen kost ook geld. Hou dus goed bij hoeveel kosten je maakt en of deze kosten opwegen tegen de verdiensten die je ontvangt.

Facebook applicaties maken

Wanneer je goed kunt programmeren dan kun je jezelf bij bedrijven aanbieden als Facebook applicatie programmeur. Bedrijven betalen jou dan voor het uitwerken van hun eigen Facebook applicatie idee.

Je kunt ook zelf een applicatie ontwerpen. Wanneer deze erg succesvol wordt kun je veel geld verdienen aan advertenties.

Facebook pagina’s ontwerpen

Ben je grafisch goed onderlegd? Je kunt ook geld verdienen met het ontwerpen van mooie Facebookpagina’s voor bedrijven. Veel bedrijven willen graag een professionele uitstraling op Facebook.

Geld verdienen met vragenlijsten


 

5 Comments

Geef een reactie