Medisch onderzoek

Producten testen

Als jij het belangrijk vindt om levens te redden of de kwaliteit ervan te verbeteren, dan moet jij zeker meedoen aan medisch onderzoek.

Op het nieuws horen we vaak dat er nieuwe ontwikkelingen en vooruitgangen zijn in de medische wereld. In sommige perioden van het jaar komt dit zelfs wekelijks of dagelijks in het nieuws aan bod. Onze medische wereld staat dan ook niet stil, maar hoe meer vooruitgang dat er geboekt wordt, hoe meer levens dat er gered kunnen worden.

Nuttig

Meedoen aan medisch onderzoek is van groot belang. Vaak komen hier zeer goede resultaten uit en boekt de medische wereld alweer vooruitgang. De ziektes staan niet stil en daarom mag de medische wereld ook niet stil staan. Levensreddende geneesmiddelen en medische behandelingen zijn van zeer groot belang en daar kan jij mee helpen. Hoe? Ga meedoen aan medisch onderzoek! Helaas doen de meeste mensen dit niet, maar daar kan jij alvast verandering in brengen!

Medicijnen

Als er levens gered moeten worden, komen daar vaak medicijnen aan te pas. Vooraleer een medicijn goed bevonden wordt voor het genezen van een ziekte, gaat hier een hele tijd aan vooraf! Er zijn vele studies geweest om tot een medicijn te komen.

Maar studies alleen zijn helaas niet voldoende. Om te bewijzen dat een nieuw geneesmiddel, of een nieuwe medische techniek, succesvol is, moet dit getest worden. Meedoen aan medisch onderzoek kan dit bewijzen.

Soms heeft het geneesmiddel helemaal geen effect, en zal het dan ook niet levensreddend zijn. Ook is het mogelijk dat het effectief werkt, of dat er wat bijwerkingen zijn. De financiering van levensreddende geneesmiddelen en medische technieken, is dikwijls een struikelblok. Veel geneesmiddelen voor ernstige ziektes zijn helaas onbetaalbaar.

Vooruitgang

Meedoen aan medisch onderzoek kan een grote vooruitgang betekenen in de geneeskunde. Het is mogelijk dat proeven niet leiden tot goede, nieuwe geneesmiddelen of medische behandelingen, zelfs als dit op het eerste gezicht veelbelovend lijkt.

Maar belangrijk om te onthouden, is dat de studies een onderdeel zijn om vooruitgang te boeken in de geneeskunde. Als er een dag komt waarin er een remedie gevonden wordt voor een verwoestende ziekte zoals kanker, aids of een andere levensbedreigende ziekte, zullen hieraan vele duizenden uren werk aan vooraf gegaan zijn in het labo en via andere studies. Maar uiteraard zijn deze uren dan de moeite waard geweest om dergelijk geneesmiddel of medische techniek te ontwikkelen!

Risico’s

Natuurlijk zijn er gevaren en risico’s verbonden met meedoen aan medisch onderzoek. Wel worden geneesmiddelen en medische technieken eerst uitgetest op dieren, maar toch is het mogelijk dat dit voor jou niet goed is. Dieren kunnen namelijk anders reageren op geneesmiddelen en medische technieken dan mensen.

Uiteraard word je hierover goed voorgelicht wanneer je je inschrijft als medisch testpersoon.

Geld verdienen met vragenlijsten


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie