Oppaswerk

Kinderen

Wanneer je goed met kinderen om kunt gaan en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel hebt, is oppaswerk wellicht ideaal voor je!

Flexibele werktijden

Je zou kunnen besluiten dit werk ’s avonds te doen, wanneer ouders van kinderen bijvoorbeeld uit eten zijn, maar ook overdag is de vraag vaak groot naar een oppas, bij gezinnen waar beide ouders overdag werken.

Oppaswerk geeft je in die zin dus een grote mate van flexibiliteit, je werkt wanneer je het zelf graag wilt!

Ben jij geschikt als oppasser?

Maar wat houdt oppaswerk precies in, en hoe kom je eraan? In dit artikel gaan we er kort op in.

Allereerst moet je bij jezelf nagaan of je geschikt bent voor oppaswerk, zo moet je naast goed met kinderen om kunnen gaan, ook geduld op kunnen brengen en ondernemend zijn.

Neem bijvoorbeeld een tripje naar de speeltuin, een middagje voetballen of een avond knutselen; je dient van alle markten thuis te zijn en je aan te kunnen passen aan de wensen van het kind.

Wanneer je ’s avonds zelf al moe bent na een lange dag werken, is oppaswerk natuurlijk niet ideaal. Zeker omdat de jongere kinderen op dat moment van de dag druk zijn en je hier wel tegen moet kunnen.

Zo geldt het natuurlijk ook voor overdag, dat je ondernemend moet zijn en de kinderen moet kunnen vermaken op zowel een zonnige, als regenachtige dag.

Oppaswerk vinden

Wanneer je voor jezelf hebt besloten, dat je geschikt bent voor oppaswerk, kun je op zoek gaan naar een vacature bij een uitzendbureau. Veel ouders plaatsen echter een advertentie in de lokale supermarkt of een regionaal krantje, omdat het goedkoper is en vaak ook ietwat persoonlijker. Je wilt als ouder immers zelf graag zien of een oppas past bij je kinderen, dat kan een uitzendbureau veel minder goed.

Voor naschoolse opvang is het uitzendbureau vanzelfsprekend wel geschikt! Het is dus net op welk gebied van oppaswerk je graag actief zou willen zijn.

Kortom, ga altijd eerst bij jezelf na of je geschikt bent voor oppaswerk en bepaal vervolgens of je dit aan huis of in een naschoolse opvang wilt doen.

Geld verdienen met vragenlijsten


1 Comment

  1. Tuurlijk kun je als oppas aan het werk, is ook leuk werk, maar je kunt dat niet zomaar worden, je moet aan eisen voldoen, je dient gediplomeerd gastouder te zijn, met SPW-3 papieren, kinder EHBO hebben en je huis moet geschikt zijn ( of het huis waarin je oppast), bij een keer een avondje in de week oppassen ( als “vriendendienst”) hoeft dat niet, maar dat is ook niet te vinden bij een uitzendbureau, dat is via via

Geef een reactie