Teksten vertalen

Tekst en taal

Wanneer je naast het Nederlands ook een andere taal goed beheerst, kun je je kennis voortaan gebruiken om vanuit huis teksten te vertalen. Dit gaat natuurlijk niet zonder vergoeding, je kunt een eigen tarief rekenen, maar je ook inschrijven bij een online vertaalbureau.

In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die er momenteel zijn in deze markt, want waarom je talenten laten liggen als je er een leuk zakcentje mee kan verdienen? Een duik in de markt van het vertalen van teksten!

Vertaalbureau

Ze duiken tegenwoordig steeds vaker op, op internet; de vertaalbureaus. Deze online bedrijven werken vaak zonder vast personeel, maar met freelancers, die voor opdrachtgevers van het bedrijf een tekst vertalen. Deze freelancers staan verder los van het bedrijf en werken gewoon vanuit huis, ideaal wanneer je bijvoorbeeld werkloos bent of beschikbare tijd wilt gebruiken om extra geld te verdienen.

Vaak hoef je bij zo’n bureau enkel een voorbeeldtekst te schrijven of te versturen, waarna gekeken wordt, of je op het gewenste niveau schrijft. Inmiddels zijn deze vertaalbureaus in vrijwel elke taal geïnteresseerd, omdat ook websites steeds vaker in meerdere talen beschikbaar zijn.

Soorten vertaalwerk

Websites zijn een van de dingen waarvoor je teksten zal moeten schrijven, naast zakelijke brieven, werkstukken en bijvoorbeeld presentaties. Afhankelijk van je kwaliteiten en wensen zal je opdrachten krijgen uit een van deze categorieën. Het leuke aan dit werk is, dat je te maken krijgt met steeds weer unieke opdrachten, zodat het niet snel zal vervelen.

Voor bijvoorbeeld websites zal je eerst informatie moeten zoeken, waarna je kunt beginnen met schrijven. Zodoende leer je ook nog wat van het werk, ook al zullen de onderwerpen niet altijd aansluiten bij je interesses!

Kortom, het vertalen van teksten is een lucratieve business, wat je gewoon vanuit huis kunt gaan doen. Ideaal, als je tijd over hebt of momenteel werkloos bent en gewend bent ook in een vreemde taal te schrijven of spreken. Grootste voordeel is de diversiteit aan opdrachten, waardoor verveling niet snel op zal treden!

Vacatures

Er zijn een aantal leuke aanbieders op het gebied van vertaalwerk actief. Een daarvan is Freelance. Bij Freelance kun je terecht voor allerlei soorten vertaalwerk. Denk hierbij aan het vertalen van websites, brochures, zakelijke brieven of artikelen over diverse onderwerpen.

Inschrijven bij Freelance is gratis. Door op onderstaande advertentie te klikken krijg je een overzicht van de openstaande vacatures:

vacatures vertaalwerk

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie